Imatge Xerrades i cursos de formació a professionalsSon activitats realitzades a demanda de professionals que s’interessen sobre algun tema relacionat amb la Salut Mental i les implicacions d’aquests en l’assistència a les persones.

Mitjançant l’Associació Salut Mental i Atenció Primària (ASMAP), a la que està vinculada alguns dels components del centre, es realitzen i s’han realitzat activitats formatives a professionals de diferent àmbits que han efectuat demanda d’aquest.

Un exemple son:

Factors de risc per a la salut mental a la infància. Curs per a la Xarxa d’Atenció a Famílies i Infants del Raval (XAFIR), tres edicions des de l’any 2010 al 2013. Direcció del curs: Dr. Jorge L. Tizón.

Programa de Formació per a la Promoció de la Salut Mental Infantil i Juvenil des de Pediatria (PF-PSMIP), sis edicions en diferents Serveis d’Atenció Primària, des dels anys 2007 al 2011. Direcció del curs: Dr. Jorge L. Tizón.

Cursos en Centres d’Assistència Primària sobre: introducció a la Salut Mental en Atenció Primària, l’adolescent difícil i la seva família, migracions, pacients amb ansietat i depressió a l’atenció primària i atenció preventiva a l’edat pediàtrica. Cada tema ha estat desenvolupat en diferents cursos i en diferents edicions, tots ells dirigits pel Dr. Jorge L. Tizón, entre els anys 1995 i 2006.

Fora de l’àmbit de l’Associació ASMAP:

Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual, 11 edicions des de 1996 fins a 2008. Direcció del curs: Jordi Artigue.

Així mateix estem implicats en el comitè organitzatiu de les Jornades Internacionals Baetulae (http://www.rocaipi.cat/jornadesbaetulae/) que tenen un caràcter tècnic i que tracten sobre l’atenció integral a la psicosi.  Edicions en 2010, 2011,2012 i 2014.